Atunci cand vorbim de casti audio auriculare, ne referim la niste casti audio foarte mici, care se potrivesc perfect in ureche, fiind pozitionate in fata canalului auricular, fara a fi intoduse inauntru. Ele nu au nicio banda sau alta modalitate de prindere sustinuta de cap precum cele normale sau castile de gaming.

Castile auriculare sunt extrem de portabile si confortabile desi exista si persoane care nu au aceeasi parere si considera ca sunt predispuse la a cadea din ureche. Exista extrem de multe modele disponibile, preturile variind deopotriva. Ele nu ofera aproape nici o izolare acustica, lasand loc ca si zgomotele din mediul incanjurator sa ajunga pana la urechea interna. Acesta este motivul pentru care unii utilizatori dau volumul acestor casti la maxim pentru a compensa zgomotele exterioare, punandu-si in pericol auzul.

Incepand cu anii 1990, castile inner-ear au devenit accesorii obisnuite pentru dispozitivele audio personale. De-a lungul timpului si odata cu dezvoltarea telefoanelor mobile, castile auriculare au devenit indispensabile, permitand utilizatorilor sa asculte muzica sau sa vorbeasca la telefon fara sa fie necesar sa mai foloseasca mainile pentru a tine aparatul la ureche. Acest lucru este extrem de util soferilor.

In ultimii ani, odata cu aparitia tabletelor care ofera experiente video si audio incredibile, utilizarea castilor auriculare a atins apogeul. Vizionarea filmelor sau a videoclipurilor pe tableta, a fost transformata intr-o experienta intima de nedescris prin utilizarea castilor audio.

Pe piata magazinelor de specialitate din Romania exista o multime de modele pentru orice buget sau preferinte. Dintre toate, noi am ales trei dintre ele, pe care vi le recomandam cu toata caldura.

Pioneer SE-CL711Castile Pioneer SE-CL711, vin in patru culori (negru, alb, rosu deschis si rosu aprins).

Au un diametru al difuzorului de 10 mm, fiind potrivite pentru un adult, avand stabilitate fara a deranja. Se conecteaza la orice device dotat cu mufa jack de 3.5 mm. Cablul este destul de lung incat sa ofere portabilitate, 1.2 m fiind suficienti pentru a asculta muzica tinand telefonul in buzunar sau pentru a viziona un film de la o distanta rezonabila fata de tableta.

Este dotat cu doua dimensiuni de pernute intraauriculare pentru a se potrivi oricui. Sensibilitatea de 105 dB si capacitatea de 100mW vor crea senzatii de inimaginat atunci cand ascultati melodiile preferate. Sunt disponibile la preturi de pana la 70 de lei in magazinele de profil.

button

Philips SHE3501PK/00Un alt model aproape la fel de performant in ceea ce priveste calitatea sunetului sunt castile Philips SHE3501PK/00.

Acestea sunt disponibile pe culoarea roz, facandu-le perfecte pentru doamnele si domnisoarele care au printre pasiuni si muzica. Basul puternc si sunetul clar se aud perfect deoarece stabilitatea de exceptia cu care se fixeaxa in ureche permite eliminarea aproape in toalitate a zgomotelor din mediul inconjurator.

Datorita sensibilitatii de 100 dB sunt perfecte aplicatiilor multimedia. Aceste casti sunt disponibile la preturi de pana la 60 lei.

button

Sennheiser MX 375In ultimul rand dar nici pe departe pe ultimul loc in ceea ce priveste performanta, sunt castile auriculare Sennheiser MX 375.

La un pret de 70 lei, ofera o sensibilitate a sunetului de 122dB la o frecventa de raspuns intre 18 si 22000 Hz. Firul rezistent are lungimea standard de 1.2 m, fiind suficient pentru a fi folosit cu orice tableta sau telefon.

La achizitie vine in pachet cu o husa de protectie pentru a asigura o durata de utilizare cat mai lunga.

button