IPad-ul este un gadget care se bucura de o popularitate din ce in ce mai mare pe piata noastra. Nu este nici smartphone, nici laptop, ci este o combinatie reusita intre acestea. Ipadurile folosesc acelasi sistem de operare ca si Iphoneurile, adica IOS. Forma este una foarte subtire si compacta, ecranul este de dimensiuni mari si are un singur buton, asa cum ne-a obisnuit firma Apple deja. Finisajele sunt de foarte buna calitate si fac din experienta pe iPad una foarte reusita.

Numarul de aplicatii care poate fi instalat pe iPad este foarte mare, iar unele vin deja preinstalate la achizitionarea tabletei. Conectivitatea este una foarte buna, asa ca din orice punct in care exista servicii wireless sau retea pentru telefonia mobila, puteti avea parte de internet. Tabletele sunt dotate cu difuzoare foarte clare si puternice, astfel incat poti asculta muzica sau viziona filme, fara sa mai fii nevoit sa folosesti niste amplificatoare de sunete.

Daca este sa comparam un iPad cu un iPhone, vom constata ca are castig de cauza atunci cand vine vorba despre vizionat filme, de ascultat muzica sau de citit carti. In acest sens, tabletele chiar vin cu o aplicatie preinstalata, iBooks care permite citirea cartilor in format electronic. Mai mult decat atat, in App Store exista mai multe aplicatii, din ce in ce mai performante care transforma cititul pe tableta intr-o placere.

Cand privesti pentru prima oara un iPad, ii remarci ecranul mare si faptul ca este foarte subtire. De fapt, cam pe aceste doua directii s-au axat cei de la Apple atunci cand au facut modele din ce in ce mai performante: au marit ecranul cat de mult s-a putut si au micsorat grosimea, pana au ajuns la dimensiuni de-a dreptul impresionante.

iPad Air CellularModelul iPad Air Cellular, de 128 GB, cu 4G este modelul care uimeste in primul rand prin design, fiind foarte subtire si avand un ecran cu o rezolutie extrem de buna.

Exista o rama care inconjoara ecranul si, de aceea, i s-a redus din latime, insa marimea ecranului Retina a ramas aceeasi. Rezolutia are un numar impresionant de pixeli, peste 3 milioane, de aceea imaginile sunt de o calitate exceptionala, pana la cel mai mic detaliu.

Tot la prima vedere se remarca si carcasa din aluminiu, dare face din acest gadget unul extrem de rezistent, in ziuda faptului ca este foarte subtire. Reducand volumul tabletei, s-a scazut si greutatea, asa ca acest model cantareste doar 478 grame, mai putin in comparatie cu modelele din generatiile precedente.

In ceea ce priveste durata bateriei, cei de la Apple nu se dezmint, asa ca tableta ta va avea aceeasi lunga durata de viata intre incarcari, ei promitandu-ne 10 ore.

Sistemul de operare este IOS 7, tableta fiind dotata de asemenea un procesor A7 suficient de puternic pentru a rula orice aplicatie disponibile pentru IOS 7. In ceea ce priveste conectivitatea, wirelessul este unul avansat si conexiunea una de foarte buna calitate. Acest model are spatiu de stocare de 128 GB, ceea ce inseamna enorm, asa ca nu vei avea de ce sa-ti faci vreodata griji in privinta spatiului de pe tableta ta.

button