Kindle este un ebook reader produs de Amazon, adica un gadget care iti permite sa citesti carti in format electronic, avand specificatii tehnice si design care sa iti faciliteze aceasta actiune. Acest instrument s-a vandut foarte bine in toata lumea, iar de la lansarea lui pe piata au aparut mai multe variante, cu preturi diferite, asa ca oricine isi poate achizitiona unul, indiferent de bugetul de care dispune.

Pentru a te putea bucura de Kindle-ul tau, trebuie sa te orientezi catre site-uri de pe care poti descarca diferite carti in format electronic. Descarcarea este un proces foarte simplu si exista si programe, chiar gratuite, care te ajuta sa convertesti formatul in cel de care ai nevoie, pentru a fi compatibil cu readerul tau.

Ca forma, seamana cu o tableta sau cu o agenda, iar ca grosime, nu o depaseste pe cea a unei coperti de carte din carton. Este foarte usor de tinut in mana si de manevrat, asa ca poti citi de pe el cam oriunde si stand oricum. Ecranul este de dimensiuni mari si, pentru unele modele, nu produce reflexii asa cum se intampla in cazul tabletei sau al smartphone-ului, astfel ca vei putea citi fara probleme chiar si atunci cand stai la plaja. Pentru a proteja Kindle-ul poti achizitiona huse sau folii protectoare pentru ecran, care sa impiedice aparitia zgarieturilor si acumularea de praf sau murdarie.

Gama Kindle existenta pe piata la ora actuala include trei modele: Kindle, Kindle Paperwhite si Kindle DX. Intre aceste modele exista diferente de specificatii tehnice si, evident, de pret. Pentru modelul Paperwhite, exista varianta simpla sau varianta cu 3G.

Kinder PaperWhite 3GModelul Kinder PaperWhite 3G este unul care are lumina incorporata in rama gadgetului, ceea ce inseamna ca se lumineaza doar ecranul, astfel ca vei putea citi noaptea fara a lumina intreaga camera si fara a deranja persoanele care se mai afla prin jur.

Cu o diagonala de 6 inch, modelul acesta are dimensiunile 169 x 117 x 9.1. Memoria interna este de 2 GB, adica spatiu suficient pentru mai bine de o mie de carti, ziare, reviste etc.

Modelul Kinder PaperWhite 3G are 213 grame, adica este foarte usor de manevrat, de purtat si se poate citi de pe el ore intregi, tinandu-l cu o singura mana. Gadgetul se bucura de un port USB si are, bineinteles, Wireless.

Ce aduce nou acest model este ecranul mat, care nu reflecta lumina, ci se comporta mai degraba ca o hartie alba. Astfel, vei putea citi de pe el si atunci cand soarele este foarte puternic, luminozitatea mare sau chiar si atunci cand stai la plaja. Daca doresti sa achizitionezi acest model, il poti gasi in magazinele de specialitate sau chiar online. Internetul este plin de review-uri, iar majoritatea vorbesc in termeni foarte buni despre acest gadget.

button

Achizitionarea unui Kindle este un pas in fata spre culturalizare si spre citit cat mai des si cat mai multe carti. Imagineaza-ti ca nu ai putea niciodata sa cari in geanta 1000 de carti insa, punand doar o greutate de putin peste 200 grame, toate aceste 1000 de carti sunt la dispozitia ta oricand.