De cand au aparut si pana in zilele noastre, televizoarele sunt parca din ce in ce mai mult piesa centrala a vietii noastre. De la televizorul din cutia de lemn  pana la smart TV-uri e o diferenta de nici un secol.

Acum aproape 80 de ani televizoarele incepusera sa se dezvolte foarte mult, desi nu aveau ecran LCD si rezolutii extraordinare, dar in intregime erau electrice. A urmat o pauza pe parcursul celui de-al doilea razboi mondial, dupa care a urmat o crestere continua si o dezvoltare spectaculoasa a televizoarelor. Acestea erau cumparate din ce in ce mai mult si, prin urmare, cerinta pentru tehnologie era in crestere.

Daca la inceput erau la moda televizoarele alb-negru, treptat si-au facut loc in viata oamenilor si televizoarele color care, la scurt timp, au fost dotate si cu telecomenzi. Desi erau foarte scumpe la inceput, aveau parte insa de o publicitate pozitiva si de clienti dornici de a le avea in casa.

Deja in anii ’90 aparusera televizoarele cu carcasa din plastic, insa cu ecran mare menit pentru a ne face sa fim cat mai dependenti de ele, ca mai apoi prin 1997 sa isi faca aparitia faimoasa Plasma TV, primul pas in era televizoarelor moderne.

Ajungand in zilele noastre, exista pe piata romaneasca o varietate de televizore ultramoderne, care mai de care gata sa ne satisfaca mofturile. Insa, cum nu toti dintre noi isi permit astfel de gadget-uri, e bine sa aruncam o privire asupra unor televizore ieftine, perfecte si ele pentru a ne satisface nevoile.

Televizor LED LG, 55 cm, Full HD, 22MT44DDaca e sa luam, de exemplu, un Televizor LED LG, 55 cm, Full HD, 22MT44D, vom gasi la un pret de 600 de lei un LED cu rezolutie Full HD de 1920 x 1080 si cu o diagonala a ecranului de 55 cm, suficient pentru a ne oferi o imagine clara.

In completare, acest LG vine cu caracteristici audio superioare cu ajutorul tehnologiei Virtual Surround, putand sa urmarim emisiunile preferate ajutati fiind de un sistem sonor stereo incorporat.

Aspectul de 16:9 al imaginii ne da posibilitatea de a sesiza pana si cele mai fine detalii. In rest, pentru a ne convinge de un raport bun calitate/pret, televizorul LG vine cu  o serie de conectori precum  D-SUB, HDMI, Slot CI si 1 Intrare PC (D-sub 15 pini), 1 port USB 2.0, 1 Intrare video composite, 1 Intrare component, 1 Intrare Scart (RGB) si 1 port HDMI.

button

Televizor LED Philips, Full HD, 56 cm, 22PFH4109Pe de alta parte, daca e sa alegem un Televizor LED Philips, Full HD, 56 cm, 22PFH4109, pe care vom plati cam 640 de lei, vom beneficia de la acesta de tehnologia Digital Crystal Clear care ne pune la dispozitie 69 miliarde de culori si un contrast dinamic de 500.000:1.

Rezolutia Full HD de 1920×1080, cu ajutorul caracteristicei de Perfect Motion Rate (PMR) 100 Hz ne duce spre o imagine clara cu miscari reproduse intocmai.

Cu ajutorul conectorilor precum HDMI, SCART, D-SUB, iesirea audio digitala (optica), intrarea PC (D-sub 15 pini), portul USB 2.0, intrarea Scart (RGB) si cele 2 porturi HDMI va puteti bucura de toate fisierele preferate direct pe ecranul televizorului.

button

LED Orion, 56 cm, Full HD, T 22D/PIF/LEUn alt model de televizor ieftin pe care ni-l putem permite este cel de la Orion, si anume LED Orion, 56 cm, Full HD, T 22D/PIF/LE.

Cu o diagonala de 56 cm si o rezolutie de 1920 x 1080, acest televizor din 2013 vine cu posibilitati de conexiune precum HDMI, D-SUB, SCART, Slot CI+, 1 Intrare PC (D-sub 15 pini), 1 port USB 2.0, 1 Intrare Scart (RGB) si 1 port HDMI, precum si cu un player multimedia incorporat, toate astea dandu-ne ocazia de a reda continut audio-video atunci cand dorim, aspectul de 16:9 al imaginii fiind doar un alt atu al intregului proces.

button